Actueel

Hoe gaat het eruit zien? Bekijk de schets.

Terwijl het onderzoek naar de geschiedenis van het kasteel nog in volle gang is wordt ook al nagedacht over de toekomstige inrichting van het terrein. Hieronder een schets van hoe het er mogelijk uit gaat zien. Wat vind jij ervan?

Lees meer...

Vervolgonderzoek naar voorburcht noodzakelijk

Het onderzoek wat de historische vereniging de Motte in samenwerking met de eigenaar heeft verricht, is inmiddels afgerond. Maar op verzoek van de RIjksdienst voor Cultureel Erfgoed (RCE) komt er nog een vervolgonderzoek. Ook dit is mogelijk door een bijdrage vanuit het IRP , een subsidiepot van provincie Zuid-Holland en gemeente Goeree-Overflakkee.

Lees meer...

Hoe zag zo'n mottekasteel er eigenlijk uit?

Van de burcht die er ooit stond is vandaag de dag slechts een verhoging in het landschap over. Onze droom is dat voor publiek de historie van de plek weer zichtbaar zal worden. Daarom willen we een historisch verantwoorde reconstructie maken.

Lees meer...

Bezoek de heuvel tijdens bijzondere fietstocht

Op zaterdag 11 juni organiseert Zuid-Hollands Landschap in samenwerking met Eilandpromotie Goeree-Overflakkee een bijzondere fietstocht door het landschap van de Kop van Goeree. Daarbij zal op kasteelberg Spreeuwenstein een stand staan met gidsen van historische vereniging De Motte. Zij vertellen u alles over de geschiedenis van de kasteelberg.

Lees meer...

RAAP en De Motte onderzoeken kasteelberg

Begin april hebben vrijwilligers van De Motte onder supervisie van archeologisch bureau RAAP onderzoek gedaan op de kasteelberg. Daarbij werd door middel van elektromagnetische apparatuur gekeken wat zich in de bodem onder de heuvel bevindt.

Lees meer...